Всичко, което искате да знаете за млечните зъбки на детето! Вижте в новата ми книга Първите зъбки - от А до Я

Какво е реминерализиращо лечение и функционална медицина?

Функционалната медицина използва индивидуален подход, който достига до корена на проблема, а не третира само симптомите на болестта. С помощта на съвременни медицински изследвания се откриват биохимичните дисбаланси и хранителни непоносимости, които са довели до влошаване на здравето.

Реминерализиращото лечение може да включва диета, хранителни добавки, промени в начина на живот или медикаменти, но със сигурност лечението ще бъде внимателно подбрано, така че да се възстанови балансът на тялото по естествен, неагресивен начин.

Имам ли нужда от реминерализиращо лечение?

Защо да избера да се лекувам по този начин?

Лекарят, практикуващ функционална медицина ще посвети толкова време, колкото е необходимо, за да разбере всички вътрешни и външни взаимодействия и фактори, които могат да засегнат дългосрочното здраве на пациента. В центъра на лечението е човекът, с неговите специфични особености, а не група симптоми или конкретна диагноза. По този начин функционалната медицина е най-съвременният метод за лечение на хронични заболявания, обединяващ стандартни медицински практики, алтернативни лечебни методи и психологически подходи.

Мога ли да комбинирам стандартното лечение с пломби, с реминерализиращо лечение?

Стандартното зъболечение се комбинира успешно с реминерализиращите профилактични подходи. В тези случаи стандартното лечение е много по-успешно, защото пациентът се научава как да пази здравето си и какво да избягва, за да не се налага лечение с пломби или коронки. Комбинирани двата лечебни метода създават здрава и красива усмивка за цял живот.